16 Ιανουαρίου 2016

Γνωρίστε το hyperion, το ψηλότερο δέντρο στον κόσμο
Μέχρι τον Αύγουστο του 2006, το ψηλότερο γνωστό δέντρο του κόσμου ήταν ένα είδος κυπαρισσιού επιστημονικός ονομαζόμενο… 'Sequoia sempervirens', το οποίο βρίσκετε στην Καλιφόρνια στο προστατευόμενο πάρκο Humboldt Redwoods State με ύψος 108 μέτρα.

Αυτός ο γίγαντας όμως έχασε τα πρωτία του όταν δύο φυσιοδίφες, ο Chris Atkins και Michael Taylor ανακάλυψαν το δέντρο που είναι ψηλότερο από όσα δέντρα είχαν δει ποτέ πριν.

Έκαναν προκαταρκτικές μετρήσεις χρησιμοποιώντας επαγγελματικό εξοπλισμό λέιζερ και γωνιόμετρα, και ανακάλυψαν πως το δέντρο που κυριολεκτικά σκόνταψαν πάνω του, βρέθηκε να είναι περίπου επτά μέτρα πιο ψηλό από το κυπαρίσσι που είχε βρεθεί το 2006.


Όταν ο Atkins και Τέιλορ ανακοίνωσαν την ανακάλυψη, μια ομάδα επιστημόνων έφτασε στο πάρκο για να το μετρήσει και πάλι με περισσότερη ακρίβεια. Η νέα μέτρηση έδειξε 115,6 μέτρα.

Είναι πλέων και αποδεδειγμένα το πιο ψηλό δέντρο στον κόσμο όμως πρέπει να είναι και το πιο τυχερό. Και αυτό γιατί λίγες μέρες πριν εντοπιστεί, δασοφύλακες το είχαν μαρκάρει για υλοτόμηση η οποία φυσικά ακυρώθηκε.

© all weird stories | Powered by: Blogger |