23 Φεβρουαρίου 2016

La Modelo : Η μόνη φυλακή στον κόσμο όπου οι μόνοι που οπλοφορούν είναι οι φυλακισμένοι
Βρίσκετε στην Botoga της Κολομβίας και είναι διαβόητη για το ότι αποτελεί ένα “ελεύθερο βασίλειο” όπου κάνουν κουμάντο κυριολεκτικά οι 11.000 τρόφιμοι οι οποίοι διαθέτουν πρόσβαση σε όπλα και εκρηκτικά και φυσικά ναρκωτικά, ενώ οι φρουροί της φυλακής επιτρέπετε να οπλοφορούν μόνο περιφερικά των εγκαταστάσεων.

Οι τρόφιμοι πάρα πολύ συχνά καταφεύγουν στη βία για την επίλυση των διαφορών μεταξύ των ανταρτών της αριστεράς και των υποστηρικτών της κυβέρνησης της δεξιάς, αλλά και παραστρατιωτικών που κατοικούν στη βόρεια και νότια πτέρυγα της φυλακής.

Η αντιπαλότητα μεταξύ των αντίπαλων παρατάξεων έχει οδηγήσει σε πάρα πολλές δολοφονικές μάχες που λαμβάνουν χώρα πάντα στο κέντρο της φυλακής. Είναι τόσο εύκολο να αγοράσει κάποιος οπλισμό σε αυτήν την φυλακή, που είναι καθαρά θέμα χρημάτων για το τι όπλο θα αποκτήσει.


Για να γίνουμε πιο κατανοητοί … στην Βόρεια πτέρυγα βρίσκονται τα μέλη του αντάρτικου κινήματος FARC όπου σχεδόν καθημερινά διεξάγουν τις στρατιωτικές τους ασκήσεις χρησιμοποιώντας αληθινά πυρά.

Η οπλοκατοχή και ελεύθερη οπλοχρησία δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που ονομάζουν “ Ciambiazo” ή ” big change”. Η "μεγάλη αλλαγή" είναι το άτυπο δικαίωμα τον έγκλειστων να μπορούν να αλλάξουν θέσει με κάποιον από έξω, καταβάλλοντας του το οικονομικό αντίτιμο που θα συμφωνηθεί.

Άλλα προνόμια που συναντάς και σε άλλες φυλακές είναι η πρόσβαση σε ναρκωτικά, κινητά, ίντερνετ, και φυσικά η δυνατότητα να μπορούν να φιλοξενούν γυναίκες στα κελιά τους όποτε το επιθυμούν.

Κάτι ακόμα αξιοπερίεργο είναι η λειτουργία πολλών εστιατορίων για να μην έρχονται κοντά οι αντίπαλες παρατάξεις ούτε την ώρα του φαγητού.


© all weird stories | Powered by: Blogger |