20 Σεπτεμβρίου 2016

Η απίθανη ιστορία του μωρού κοάλα που μεγαλώνει με λούτρινη μητέρα
Ο μικρός Σέιν ξεπερνά τα προβλήματά του και μαθαίνει πώς να είναι ανεξάρτητος χάρη σε μια κούκλα κοάλα, στην οποία γατζώνεται όπως θα έκανε και αν ήταν με τη μητέρα του.

Μωρό κοάλα που έχασε τη μητέρα του σε τροχαίο δυστύχημα βρήκε παρηγοριά στην αγκαλιά χνουδωτής κούκλας που το βοηθά να ξεπεράσει το σοκ της απώλειας και να μάθει πώς να ζει ανεξάρτητο.

Η μητέρα του Σέιν, ενός κοάλα ηλικίας 9 μηνών, σκοτώθηκε πρόσφατα από αυτοκίνητο στο Κουίνσλαντ, στην ανατολική Αυστραλία. Τη στιγμή του δυστυχήματος το μωρό ήταν γατζωμένο στην πλάτη της μητέρας και εκτοξεύτηκε σε απόσταση 20 μέτρων. Οταν το βρήκαν οι σωτήρες του, δεχόταν ήδη επίθεση από κοράκια.

Ο Σέιν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγριων Ζώων, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Στιβ Ιργουιν, του πασίγνωστου «κροκοδειλάκια» που σκοτώθηκε πριν από μια δεκαετία.

Οι κτηνίατροι που ανέλαβαν το μωρό εξήγησαν ότι ξεπερνά τα προβλήματά του και μαθαίνει πώς να είναι ανεξάρτητο χάρη σε μια κούκλα κοάλα, στην οποία γατζώνεται όπως θα έκανε και αν ήταν με τη μητέρα του.

Να αντιμετωπίσει την απώλεια

«Ο Σέιν δεν τραυματίστηκε στο δυστύχημα. Ομως πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας και να πάρει πολύτιμα μαθήματα για να μπορέσει να ζήσει ανεξάρτητος στην άγρια φύση», δήλωσε η διευθύντρια του ιδρύματος, Ρόζι Μπουθ.

Το Νοσοκομείο Αγριων Ζώων νοσηλεύει κάθε μήνα 70-80 κοάλα. Τα μαρσιποφόρα αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την κλιματική αλλαγή, το φυσικό τους περιβάλλον χάνεται σταδιακά ενώ πέφτουν θύματα σκύλων και αυτοκινήτων.

Οταν έφτασαν οι πρώτοι βρετανοί άποικοι στην Αυστραλία, το 1788, ο πληθυσμός των κοάλα ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια. Καθώς συνήθως ζουν κρεμασμένα σε κλαδιά δέντρων, είναι δύσκολο να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός τους, όμως υπολογίζεται ότι το 2012 υπήρχαν στη χώρα περίπου 330.000 κοάλα.
πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |