11 Σεπτεμβρίου 2016

Κτίριο καλάθι στο Οχάιο δυσκολεύεται, περιέργως, να βρει αγοραστή
Στο σφυρί για 5 εκατ. δολάρια

Όταν η εταιρεία Longaberger, που κατασκευάζει καλάθια, έχτιζε τα κεντρικά της γραφεία στο Οχάιο προφανώς κανείς που ενέκρινε τα σχέδια δεν σκέφθηκε ότι στο μέλλον μπορεί να χρειαζόταν να πουλήσει το κτίριο.

Έτσι, η εταιρεία το τόλμησε και έχτισε τα γραφεία σε σχήμα... καλαθιού -αλλά τώρα, που πρέπει όντως να τα πουλήσει, δεν μπορεί με τίποτα να βρει αγοραστή έστω κι αν δίνει το κτίριο κοψοχρονιά.

Το κτίριο βρίσκεται έξω από το Κολόμπους και συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα της περιοχής. Μετρά επτά ορόφους και ολόκληρο το ακίνητο έχει έκταση, συνολικά, 1,6 εκτάρια.

Είχε κτιστεί το 1997 και η κατασκευή του είχε στοιχίσει 32 εκατ. δολάρια, τότε. Όταν η εταιρεία το έβγαλε στο σφυρί το έδινε στην αρχή για 7,5 εκατ. δολάρια.

Αυτό ήταν πριν από 18 μήνες. Πλέον, η τιμή έχει πέσει στα 5 εκατ. δολάρια κι ακόμη δεν έχει δείξει κανείς σοβαρό ενδιαφέρον, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο είναι περίπου η μισή σε σύγκριση με τα άλλα κτίρια γραφείων στην ευρύτερη περιοχή. Τα βασικότερα μειονεκτήματά του είναι η τοποθεσία (ο χρυσός κανόνας στα μεσιτικά - το κτίριο βρίσκεται σε σχετικά απομακρυσμένο σημείο) και το υπερβολικά μεγάλο μέγεθός του. Αλλά πάνω από όλα, το πρόβλημα είναι... το προφανές.

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |