30 Οκτωβρίου 2016

Έντομα: Τα

Αυτή τη στιγμή τα προτιμούν οι πιο κουλ άνθρωποι του κόσμου. Προσεχώς, αναγκαστικά, θα τα τρώμε (στη μάπα) όλοι μας.

Καλοψημένοι γρύλοι με βότκα, φράουλες και καυτερές πιπεριές jalapeno, σαλάτα από τριζόνια, μακαρόνια με pesto από αλευροσκούληκα και 'πατατάκια' από γριλο-αλεύρι. Μερικές από τις 'νοστιμιές' που έρχονται προς το μέρος μας, ένεκα μόδας, υπερ-πληθυσμού και μελλοντικής Αποκάλυψης.


Και όμως, αν και ξέρω ότι αυτό θα γράψετε οι περισσότεροι στα comments, η φάση δεν είναι καθόλου 'εγώ και ο γρύλος μου'. Για την ακρίβεια παίζει να είναι εγώ, εσύ και οι γρύλοι μας. Αυτοί που θα καταλήξουν (μαζί τα υπόλοιπα εντομο-πρωτοξάδελφά τους) να είναι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος στην Μεγάλη Πείνα που έρχεται με βήμα ταχύ προς το μέρος μας. Πάντα σύμφωνα με τη Salma Hayek, που μπορείς να την δεις εδώ να καταβροχθίζει ένα Μεξικάνικο γρύλο.


Και τα Ηνωμένα Έθνη που, πίσω στο 2013, δημοσίευσαν μια μελέτη που θέλει την εντομοφαγία να αποτελεί μέρος της λύσης του προβλήματος του πως να αυξήσεις την παραγωγή τροφίμων κατά 70% ώστε να ταΐσεις τους 9 δισεκατομμύρια ανθρώπους που θα κατοικούν στη Γη το 2050. Ενώ και η ΕΕ έδωσε, ήδη πίσω στο 2011, επιχορήγηση κάποιων εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να προωθήσει το συγκεκριμένο σκοπό.


Όχι, αν εκεί πάει το μυαλό σου, δεν εννοώ στο Fear Factor και τα τέτοιου τύπου παιχνίδια, που ανάγκαζαν τους παίκτες να τρώνε έντομα. Αυτοί ήταν απλώς ακούσιοι 'πρωτοπόροι'.


Σκέψου ότι οι ειδικοί υπολογίζουν ότι στο 2020 προϊόντα από έντομα θα πουλιούνται μαζικά στα supermarkets , με μια Ολλανδική αλυσίδα να έχει ήδη κάνει την αρχή εδώ και δυο χρόνια.

Θα μου πεις, 'γιατί, ρε φίλε, έντομα; Χάθηκαν οι αγελάδες του Θεού;'. Και θα σου απαντήσω πως οι Μίλκες χρειάζονται υπερβολικά μεγάλη ποσότητα από νερό, τροφή και γη. Αντιθέτως τα έντομα όχι μόνο προτιμούν το 'συνωστισμό' και μπορούν να μετατρέπουν αυτό που τρώνε πολύ πιο αποτελεσματικά σε πρωτεΐνη, αλλά είναι γεμάτα σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο. Επίσης, ως μπόνους, είναι και χωρίς γλουτένη.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |