14 Οκτωβρίου 2016

Λευκός καρχαρίας εισβάλλει σε κλουβί δύτη και σπέρνει τον πανικό !
Τον Χάρο «με την ίδια του τη μάσκα» είδε ένας εκπαιδευτής δύτης, όταν, κατά τη διάρκεια παρατήρησης και φωτογράφησης λευκών καρχαριών, ένας τεράστιος λευκός εισέβαλλε στο εσωτερικό του ειδικού κλουβιού με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανικός.

Τον Χάρο «με την ίδια του τη μάσκα» είδε ένας εκπαιδευτής δύτης, όταν, κατά τη διάρκεια παρατήρησης και φωτογράφησης λευκών καρχαριών, ένας καρχαρίας εισέβαλλε στο εσωτερικό του ειδικού κλουβιού με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πανικός.

Πιο συγκεκριμένα, όπως απεικονίζεται στο σπάνιο στιγμιότυπο που καταγράφηκε σε κάμερα και αναρτήθηκε στο Youtube, ένας τεράστιος λευκός καρχαρίας εισβάλλει στο κλουβί του δύτη. Ακολουθεί μία αγωνιώδης μάχη του καρχαρία να ξεφύγει, ενώ το προσωπικό του σκάφους, με περισσή ψυχραιμία, ανασηκώνει το πάνω μέρος του κλουβιού για να δώσει το περιθώριο στον καρχαρία να διαφύγει. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, ο τεράστιος λευκός καταφέρνει να ελευθερωθεί από το κλουβί ελαφρώς τραυματισμένος, ενώ στιγμές αργότερα, αναδύεται και ο δύτης, με εμφανή την έκπληξη στο πρόσωπο του.

Όπως εξηγεί ο άνθρωπος που καταγράφει το στιγμιότυπο, αυτό που εκ πρώτης όψεως μοιάζει ως μία απόπειρα του καρχαρία «να τσιμπήσει ένα μεζεδάκι από το κλουβί», απέχει παρασάγκας από την πραγματικότητα.

Αυτό που συνέβη είναι το εξής:

Οι υπεύθυνοι της ακραίας αυτής δραστηριότητας, προκειμένου να προσελκύσουν τα τεράστια κήτη κοντά στο κλουβί, δολώνουν σε χοντρά σχοινιά, κομμάτια τόνου. Όταν ο λευκός καρχαρίας δαγκώνει τη λεία του, τυφλώνεται προσωρινά, ενώ δεν μπορεί και να κολυμπήσει προς τα πίσω.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά τη διάρκεια του ταΐσματος του, ο καρχαρίας χτύπησε κατά λάθος το πλαϊνό του κλουβιού, γεγονός που του δημιούργησε σύγχυση και αδυνατώντας να κολυμπήσει προς τα πίσω, όρμησε με όλη του τη δύναμη στο κλουβί, σπάζοντας τα προστατευτικά κάγκελα και εισβάλλοντας στο εσωτερικό του.

Σύμφωνα με τον εικονολήπτη, ο εκπαιδευτής δύτης είναι αρκετά έμπειρος και κατά τη διάρκεια του περιστατικού απέδρασε από τον πάτο του κλουβιού.

Παρά το γεγονός ότι από κάτω του κολυμπούσαν δύο ακόμη λευκοί καρχαρίας, εκείνος παρέμεινε ψύχραιμος και μόλις ο παγιδευμένος λευκός δραπέτευσε, εκείνος αναδύθηκε χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

Το περιστατικό συνέβη στη νήσο Γουαδελούπη, στο Μεξικό.

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |