11 Νοεμβρίου 2016

Επαναστατική χειρουργική επέμβαση: Το αυτί του μεγαλώνει στο χέρι τουΣε λίγο καιρό θα του το εμφυτεύσουν στο κεφάλι

Μια πρωτοποριακή χειρουργική επέμβαση που πριν μερικά χρόνια θα μας φαινόταν ανέφικτη, είναι σε εξέλιξη στην Κίνα, όπου ένας γιατρός κατάφερε να μεγαλώσει το αυτί ενός ασθενή πάνω στο χέρι (του ασθενή).


Όπως θα δείτε τόσο στις φώτο όσο και στο video, αρχικά εμφυτεύτηκε στον δεξιό βραχίονα του ασθενή ονόματι Ji ένας διαστολέας δέρματος. Στη συνέχεια, προκειμένου να δημιουργηθεί το τεχνητό αυτί, τοποθετήθηκε ένας χόνδρος που αφαιρέθηκε από τα πλευρά του. Ο χειρούργος ανέφερε ότι αυτό ήταν το πιο δύσκολο μέρος της επέμβασης.


Το τελικό στάδιο αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στους επόμενους μήνες και περιλαμβάνει την αφαίρεση του αυτιού από το χέρι και την εμφύτευσή του στο κεφάλι, χρησιμοποιώντας τεχνικές αναστόμωσης των αγγείων.


Να σημειώσουμε, ότι ο ασθενής χρειαζόταν εκτεταμένες πλαστικές επεμβάσεις μετά από ένα ατύχημα:

«Έχασα το ένα αυτί μου. Πάντα ένιωθα πως δεν είμαι ολοκληρωμένος», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι γι' αυτό απευθύνθηκε στον χειρούργο δρ Guo Shuzhong, ο οποίος βρήκε την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο, σύμφωνα με τη China Daily.


Να αναφέρουμε, ότι ο χειρούργος Guo Shuzhong φέρεται να πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση προσώπου στην Κίνα το 2006.

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |