28 Απριλίου 2017

Σύγχρονος Δρ Φρανκεστάιν υποστηρίζει ότι το 2020 θα μεταμοσχεύσει εγκεφάλους σε σώματα δωρητών!

Ο καθηγητής Σέρχιο Καναβέρο διαθέτει τα απαραίτητα «υλικά» και δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει

Είναι εφικτό το σενάριο του Δρ Φρανκεστάιν; Είναι δυνατή η μεταμόσχευση εγκεφάλου σε άλλο σώμα; Η δημιουργία της ζωής από το πουθενά; Η διατήρηση σε κρυογενετικό θάλαμο ενός εγκεφάλου και η μεταμόσχευσή του σε άλλο σώμα; Ο σύγχρονος «Δρ Φρανκεστάιν» Σέρχιο Καναβέρο όχι απλώς υποστηρίζει ότι είναι εφικτό, αλλά δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου του το 2020.

Σε τρία χρόνια, ο σύγχρονος «Δρ Φρανκεστάιν» σκοπεύει να προχωρήσει στην πρώτη μεταμόσχευση εγκεφάλου σε σώμα δωρητή. Είναι δε τόσο σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματός του, που δηλώνει ότι από το 2020, η ιατρική θα μπορεί να μεταμοσχεύει -και- εγκεφάλους σε ξένα σώματα.
Ο Δρ. Σέρχιο Καναβέρο

Ο καθηγητής Σέρχιο Καναβέρο είναι διευθυντής του λεγόμενου Προχωρημένου Γκρουπ Νευροδιαμόρφωσης στο Τορίνο της Ιταλίας. Όπως δήλωσε σε επιστημονικό περιοδικό, έχει καταψήξει σε κρυογονικούς θαλάμους εγκεφάλους και έχει εξασφαλίσει τη δωρεά σωμάτων.

Η επιστημονική κοινότητα υποδέχθηκε με σκεπτικισμό και πολλές ενστάσεις τα σχέδια του Δρ Καναβέρο, καθώς η μεταμόσχευση του εγκεφάλου προϋποθέτει την επανασύνδεσή του με ένα εξαιρετικά πολύπλοκο νευρολογικό σύστημα, κάτι το οποίο δεν έχει καταστεί δυνατό να επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Ο καθηγητής συνεργάζεται με Ίδρυμα που έχει συνάψει συμβόλαια με ανθρώπους που απεβίωσαν και προσφέρθηκαν να... αναστηθούν όταν η επιστήμη θα είναι σε θέση να το πράξει. «Θα επιχειρήσουμε να φέρουμε πίσω στη ζωή ανθρώπους το συντομότερο δυνατό και όχι σε 100 χρόνια, όπως προβλέπεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ομάδας του Τορίνο.

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |