15 Μαΐου 2017

Drone diving: Η νέα τρέλα για τους εραστές της αδρεναλίνης

Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο άλμα κράτησε έξι μήνες με την Aerones να κατασκευάζει ένα drone εμβαδού 3,2 τ.μ. με 16 έλικες που ζυγίσει 70 κιλά

Μια πρωτιά «έγραψε» πριν από λίγα 24ωρα ο skydiver Ίνγκους Άουγκστκαλνς καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής που πραγματοποίησε ελεύθερη πτώση από... drone!

Ο 28χρονος αφού ανέβηκε σε ύψος 330 μέτρων με τη βοήθεια μιας «ομάδας» drones, στη συνέχεια «βούτηξε» και με τη βοήθεια αλεξίπτωτου προσγειώθηκε τελικά στο έδαφος.

Η εταιρεία Aerones από τη Λετονία που βοήθησε στην πραγματοποίηση του άλματος με τα ειδικά drones υποστηρίζει ότι η τεχνολογία που ανέπτυξε θα βοηθήσει σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης όπως και στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Η προετοιμασία για το συγκεκριμένο άλμα κράτησε έξι μήνες με την Aerones να κατασκευάζει ένα drone εμβαδού 3,2 τ.μ. με 16 έλικες που ζυγίσει 70 κιλά.

Στο βίντεο φαίνεται το drone να ανεβαίνει στα 120 μ. προκειμένου να φτάσει σε ένα πύργο τηλεπικοινωνιών στον οποίο βρισκόταν ο 28χρονος αθλητής. Στη συνέχεια αυτός κρεμάστηκε με τη βοήθεια ενός σκοινιού και όταν το drone έφτασε τα 330 μέτρα ξεκίνησε το άλμα.

«Τα συναισθήματα ήταν φανταστικά τόσο για το πόσο εύκολα και γρήγορα με ανέβασε το drone όσο και γιατί η χώρα μου αποδεικνύεται πρωτοπόρα στην τεχνολογία» σχολίασε μετά το άλμα ο Άουγκστκαλνς.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |