27 Ιουνίου 2017


Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία για την κλειτορίδα και την λειτουργία της, το «Le Clitoris» θα σας τις λύσει.

Πρόκειται για το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ της Καναδού σεναριογράφου και σκηνοθέτη animation, Lori Malépart-Traversy, που αποφάσισε να επιμορφώσει το ίντερνετ σχετικά με το τι πραγματικά είναι η κλειτορίδα.

Πολλά λέγονται από την εναρκτήρια φράση: «Οι γυναίκες είναι τυχερές. Έχουν το μοναδικό όργανο στο ανθρώπινο σώμα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ευχαρίστηση: Η Κλειτορίδα».

Στο βίντεο υπάρχουν και αναφορές στην «ιστορία» της κλειτορίδας, από το πώς αντιμετωπίζονταν στην Αρχαία Ελλάδα και τον Μεσαίωνα, μέχρι τις αναρίθμητες αναλύσεις των πρόσφατων χρόνων.

Όπως αναφέρεται, πολλοί άνδρες διεκδικούν την ανακάλυψή της, παρόλο που είναι γνωστή η ύπαρξή της από την Αρχαία Ελλάδα. Επισήμως αναγνώρισε την ύπαρξή της ο Ιταλός χειρούργος Realdo Colombo το 1559. Δύο χρόνια μετά, και ένας άλλος άνδρας διεκδικεί την ανακάλυψή της.

Πάντως στην Αρχαία Ελλάδα και τον Μεσαίωνα, ενθαρρυνόταν ο κλειτοριδικός οργασμός για καλύτερη γονιμότητα. πολύ αργότερα κατηγορήθηκε ο οργασμός για διάφορες ασθένειες και ότι η κλειτορίδα είναι ένα εντελώς άχρηστο όργανο. Μεταξύ των πολέμιων της κλειτορίδας και ο Σίγκμουντ Φρόιντ που χαρακτήρισε τον κλειτοριδικό οργασμό «παιδικό».

Όμως, όπως αναφέρεται, «η κλειτορίδα το μόνο που θέλει είναι να αγαπηθεί...».

Το «Le Clitoris» έχει ήδη κερδίσει διάφορα βραβεία παγκοσμίως, ανάμεσά τους τα «Best Short Film Award» στο Festival Vues d'en face 2017 και «Best Documentary» στο Chicago Feminist Film Festival 2017.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |