27 Αυγούστου 2017


Όταν έρθει η αποκάλυψη των ρομπότ, ένα ρομπότ θα είναι εκεί για να πει μια προσευχή για τα ευπαθή ανθρώπινα υπολείμματα, χάρη στην Ιαπωνική εταιρία κατασκευής ρομπότ Softbank.

Ονομάζετε “Pepper”, είναι κατασκευασμένο από την εταιρία Softbank, και αυτήν την εβδομάδα μας επέδειξε την ικανότητά του να εκτελεί βουδιστικές τελετές κηδειών.

Το Pepper προήδρευσε σε τελετή απομιμήσεως βουδιστικής κηδείας, έψαλλε τα βουδιστικά sutras, και εκτέλεσε άψογα την τελετή παίρνοντας το συνηθισμένο ρόλο ενός ανθρώπινου μοναχού κατά τη διάρκεια τέτοιων τελετών.

Μέχρι στιγμής, το Pepper δεν εκτελεί πραγματικές τελετές κηδείας, αλλά η Nissei Eco ανέπτυξε το λογισμικό κηδείας για το Pepper ως εναλλακτική λύση όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος βουδιστής μοναχός ή όταν η οικογένεια δεν μπορεί να αντέξει τα έξοδα.

Η υπηρεσία θα κοστίζει περίπου 450 δολάρια έναντι των χιλιάδων δολαρίων που συνήθως δαπανώνται για έναν άνθρωπο, σύμφωνα με το CNBC.

Μήπως η χρήση ρομπότ ακούγεται και φαίνεται τρομακτική; Απολύτως. Στην Ιαπωνία όμως, όπου οι ηλικιωμένοι αρχίζουν να ξεπερνούν τα παιδιά, οι φτηνές, αυτοματοποιημένες τελετές κηδειών μπορεί σύντομα να γίνουν ο κανόνας.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |