11 Σεπτεμβρίου 2017


Μια ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε ένα αξιολάτρευτο σκυλί ρομπότ που μπορεί να σας πει πόσο άσχημα μυρίζουν τα πόδια σας, χρησιμοποιώντας έναν ισχυρό αισθητήρα ενσωματωμένο στη μύτη του. Εάν τα πόδια σας δεν έχουν κακή οσμή, η "Hana-chan" θα κουνήσει ευτυχισμένη την ουρά της, αν ανιχνεύσει μέτρια δυσοσμία θα αρχίσει να γαβγίζει, ενώ αν πραγματικά μυρίζουν άσχημα, θα πέσει απλά λιπόθυμη στο πάτωμα.

Η οσμή των ποδιών είναι μια μεγάλη υπόθεση στην Ιαπωνία, όπου είναι συνηθισμένο για τους ανθρώπους να βγάζουν τα παπούτσια τους κάθε φορά που μπαίνουν στο σπίτι κάποιου. Στην πραγματικότητα, οι άσχημες σωματικές οσμές κάποιου μπορεί ακόμη και να θεωρηθούν ως παρενόχληση στην Ιαπωνία, γι 'αυτό δεν είναι περίεργο ότι μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά στην τεχνολογική βιομηχανία της χώρας έχουν αφιερώσει το ταλέντο τους για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.


Η εταιρεία Konika Minolta ανέπτυξε μια συσκευή τσέπης που παρακολουθεί τις οσμές του σώματος και προειδοποιεί τον χρήστη όταν αρχίζει να μυρίζει ενώ πέρυσι ο κατασκευαστής gadget Thanko άρχισε να πωλεί ανεμιστήρες μασχάλης σχεδιασμένους να κρατάνε τις μασχάλες των ανθρώπων ωραίες και στεγνές. Τώρα, έχουμε την Hana-chan, έναν σκύλο ρομπότ ικανό να πει στους ανθρώπους αν τα πόδια τους βρωμούν.

Η Hana-chan αναπτύσσεται στο κολέγιο Kitakyushu του Εθνικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στο Kyushu της Ιαπωνίας, για τουλάχιστον 2 χρόνια, και τώρα η θυγατρική εταιρεία NextTechnology είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια εμπορική έκδοση του ρομπότ αυτού.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |