8 Σεπτεμβρίου 2017

Αλυσίδα ελβετικών σούπερ μάρκετ πουλάει μπιφτέκια και κεφτεδάκια από έντομα

Η αλυσίδα ελβετικών σούπερ μάρκετ Coop, απέκτησε τα δικαιώματα και καταλογίζεται πλέων ως η πρώτη νόμιμη στην Ευρώπη που πουλάει προϊόντα από προνύμφες εντόμων.

Ο στόχος είναι να πεισθούν οι καταναλωτές να καταναλώσουν μια θρεπτική, αν και ασυνήθιστη τροφή που διατηρεί όμως τους πόρους του πλανήτη.

Προς το παρόν, μόνο επτά από τα περίπου 2.500 καταστήματα της Coop στην Ελβετία εξυπηρετούν τα νέα προϊόντα που παρασκευάζει η Essento, εταιρία για την παρασκευή τροφίμων με βάση τη Ζυρίχη.

Μια μεταβολή του ελβετικού νόμου τον Μάιο επιτρέπει την πώληση τριών τύπων εντόμων: προνύμφες, γρύλους και μεταναστευτικές ακρίδες.


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του Ηνωμένου Βασιλείου προωθεί τα έντομα ως πηγή ανθρώπινης τροφής, λέγοντας ότι μας κάνουν πολύ καλό στην υγεία μιας και μας προσφέρουν υψηλές ποσότητες σε πρωτεΐνες και μέταλλα.

Ο οργανισμός λέει επίσης πως ένας ακόμα βασικός λόγος για να στραφείτε στα έντομα είναι ότι πολλά είδη παράγουν λιγότερα αέρια θερμοκηπίου και αμμωνία από τα περισσότερα ζώα που καταναλώνονται σήμερα, όπως τα βοοειδή που εκπέμπουν μεθάνιο, ενώ απαιτούν λιγότερη γη και χρήματα για την παραγωγή.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |