4 Οκτωβρίου 2017


Μυρμήγκια και σκαθάρια στην κουζίνα; Κανονικά θα ήταν η αιτία για να κλείσει αμέσως ένα εστιατόριο, αλλά για ένα μοναδικό εστιατόριο στην Μπανγκόκ, τα έντομα στο ραγκού του βοείου κρέατος και τα παράσιτα στο πέστο είναι το επιχειρηματικό σχέδιο.

Η κατανάλωση εντόμων δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ταϊλάνδη, όπου οι πωλητές δρόμων πηγαινοέρχονται με καροτσάκια με τηγανητούς γρύλλους μεταξοσκώληκες η κατσαρίδες ψημένες με άφθονο βούτυρο που ταΐζουν εδώ και καιρό ντόπιους και περιπετειώδεις τουρίστες.

Σε πολυτελή εστιατόρια όμως δεν είχαμε δει τέτοιου είδους κουζίνα έως σήμερα. Το Backyard, ένα μπιστρό στην Bangkok ήρθε για να το αλλάξει αυτό. Με σχεδόν όλο το μενού του να περιλαμβάνει πιάτα με κάθε είδους έντομα στοχεύει να φέρει την επανάσταση στον τομέα του.

Στην Ταϊλάνδη, υπάρχει μια μακρά ιστορία τοπικών πληθυσμών, ανθρώπων που καταναλώνουν έντομα και συνεχίζουν να το κάνουν σε μεγάλες ποσότητες, αλλά είναι ουσιαστικά σαν σνακ, όχι μέρος πιάτων και όχι μέρος κουζίνας.

Ο διάσημος για την χώρα του σεφ Thitiwat Tantragarn, παλαίμαχος ορισμένων από τα κορυφαία εστιατόρια της Ταϊλάνδης, μαζί με την ομάδα του έχει σχεδιάσει ένα μενού που περιλαμβάνει επτά διαφορετικά έντομα, όπως τα μυρμήγκια, τους γρύλους, τις κάμπιες τον μπαμπού, τους μεταξοσκώληκες και τα γιγαντιαία σκαθάρια.

Οι εμπειρογνώμονες τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών έχουν προτείνει τα έντομα ως πηγή διατροφής εδώ και χρόνια. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι υψηλότερα σε πρωτεΐνες, καλά λίπη και μέταλλα από τα παραδοσιακά ζώα. Ακόμη και όταν εκτρέφονται για κατανάλωση, οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους είναι πολύ χαμηλότερες, χρειάζονται λιγότερες ζωοτροφές και εκπέμπουν λιγότερο άνθρακα.

Το μπιστρό έχει ανοίξει εδώ και λίγες εβδομάδες, οπότε είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν η ιδέα των ιδιοκτητών είναι επιτυχημένη η όχι.

Bon appetitπηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |