16 Οκτωβρίου 2017


Δύο κλέφτες κατάφεραν να αρπάξουν μια BMW αξίας 50.000 στερλινών, παραβιάζοντας το σύστημα ασφαλείας του οχήματος, μέσα σ’ένα λεπτό!

Το περιστατικό συνέβη στο βόρειο Λονδίνο και οι δράστες χρησιμοποιώντας συσκευές που βρήκαν στο «Σκοτεινό Διαδίκτυο» (Dark Web), μπόρεσαν να ξεγελάσουν το σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου, μεταδίδοντας ένα ειδικά διαμορφωμένο σήμα, το οποίο άνοιξε τις πόρτες της BMW.

Το συγκεκριμένο πολυτελές αυτοκίνητο ήταν εξοπλισμένο με κλειδί-πομπό για είσοδο χωρίς κλειδί (keyless entry). Υπό κανονικές συνθήκες το κλειδί, που χρησιμοποιεί ένα ράδιο-σήμα, χρειάζεται να βρίσκεται σε απόσταση ενός δύο μέτρων μακριά από το αυτοκίνητο. Αλλά οι κλέφτες πέτυχαν να εντοπίσουν το σήμα από ένα κοντινό κλειδί και να το ενισχύσουν έτσι ώστε να είναι λειτουργικό για αρκετές εκατοντάδες μέτρα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια συσκευή ενίσχυσης του σήματος του πομπού του κλειδιού, που λειτουργεί με τρόπο ανάλογο των range extenders του WiFi, ώστε οι αισθητήρες του οχήματος να θεωρήσουν πως βρίσκεται κοντά και να το απασφαλίσουνπηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |