24 Νοεμβρίου 2017

Ζει εδώ και 65 χρόνια σε αυτήν την μηχανή

Ο Paul Alexander έχει τον ιό της πολιομυελίτιδας από τότε που ήταν 5 χρονών. Μη λαμβάνοντας έγκαιρα τη σωστή θεραπεία, μετρά 65 χρόνια ζωής μέσα σε αυτήν την μηχανή.

Τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει κάνει σπουδαία βήματα. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που μέχρι σήμερα υποφέρουν από από σοβαρές αρρώστιες και ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Σπάνια ακούει κανείς κρούσματα πολιομυελίτιδας στις μέρες μας. Αυτό συνέβη χάρη στους επιστήμονες και το εμβόλιο που πρώτη φορά τέθηκε σε ισχύ το 1955. Παλαιότερα, άνθρωποι που «χτυπήθηκαν» από τον ιό της πολιομυελίτιδας, υπέφεραν και σε αρκετά κρούσματα η κατάστασή τους ήταν κρίσιμη και μοιραία.

Ο Paul Alexander από το Τέξας κόλλησε τον ιό όταν ήταν μόλις 5 χρονών, το 1952. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι που είχαν τον ιό, έτσι και ο Paul αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Προβλήματα που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα…

Μία από τις πιο σημαντικές εφευρέσεις εκείνης της εποχής ήταν ένας θάλαμος που μοιάζει με τομογράφο και γέμιζε με οξυγόνο τα πνευμόνια των ασθενών. Ωστόσο το εργαλείο αυτό δεν ήταν άνετο για αυτούς, αφού μέσα σε αυτόν, μπορούσαν να κουνήσουν μόνο το κεφάλι τους.

A throwback to the olden days! I went to the museum of science this past weekend with a few friends and we visited the "Hall of Human Life"--an exhibit that's all things human healthcare. I learned that day about the "iron lung", which was an ancient method of treating people with polio (and others with severe breathing problems). Basically, it's a chamber that people would lay down inside and a vacuum within the machine would help those patients breathe (through the forcible cycle of inhaling and exhaling air). It's times like these when you've got to appreciate the advancement of medicine and technology. Certainly intubation is a lot more gentle and a more patient-friendly way of helping a sick patient be able to breathe. Here's to the many more years of medical progress and service to our patients!😷🏥🤓 #TheOldenDays #TimesHaveChanged #Past #IronLung #Lung #Breathe #Medicine #Doctor #Museum #MuseumofScience #Learning #Scientist #Premed #College #Student #CollegeLife #LivingtheDream #LovingIt #Boston #Massachusetts #MA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Future Dr. Simon (@dr.simon2be) στιςΌλα τα παιδιά που πήραν βοήθεια από τον θάλαμο, κατάφεραν να επιζήσουν και να μην έχουν ανάγκη πια από αυτήν την θεραπεία. Εκτός από τον Paul… Ο Paul είναι τώρα 70 χρονών και χρησιμοποιεί τον θάλαμο από τα 5 του. Δηλαδή 65 ολόκληρα χρόνια.

Η μηχανή δεν έχει αλλάξει εδώ και 60 χρόνια και ο Paul ζητά τη βοήθεια των επιστημόνων για άμεση δράση και θεραπεία. Άλλοι 9 άνθρωποι σε όλον τον κόσμο ζουν ακόμα αποκλειστικά με τη βοήθεια της μηχανής αυτής.

Η πολιομυελίτιδα είναι μια άκρως σοβαρή και δυνητικά θανατηφόρα μολυσματική ασθένεια. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά υπάρχουν ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια. Η πολιομυελίτιδα μπορεί να προληφθεί μέσω εμβολιασμού. Το εμβόλιο αυτό μπορεί να γίνει πολλές φορές και προστατεύει ένα παιδί για όλη τη ζωή του.

Σύμφωνα με το Iatropedia.gr, ο ιός μεταδίδεται από άτομο σε άτομο κυρίως μέσω της οδού κοπράνων-στόματος ή, λιγότερο συχνά, από κάποιο άλλο “μέσο”, όπως το μολυσμένο νερό, ή φαγητό. Μόλις εισέλθει στο σώμα, ο ιός πολλαπλασιάζεται στο έντερο, από όπου μπορεί να εισβάλλει στο νευρικό σύστημα και να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και παράλυση.

Δείτε το βίντεο:πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |