20 Νοεμβρίου 2017

Άνοιξε το μυστηριώδες δωμάτιο του Μιχαήλ Άγγελου - Ήταν άγνωστο για αιώνες

Το μυστικό δωμάτιο που ο Μιχαήλ Άγγελος χρησιμοποιούσε στη Φλωρεντία για να κρύβεται και να δημιουργεί μακριά από τα βλέμματα των πολέμιών του αναμένεται να ανοίξει πολύ σύντομα για το κοινό.

Σύμφωνα με την Telegraph, πρόκειται για ένα μικροσκοπικό δωμάτιο, το οποίο ο εμβληματικός ιταλός καλλιτέχνης χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του 1530, όταν βρισκόταν στο στόχαστρο των Μεδίκων, επειδή υποστήριζε τη λαϊκή εξέγερση εναντίον τους.

Πρόκειται για ένα υπόγειο στη Φλωρεντία, στο οποίο κατέφυγε ο Μικελάντζελο το 1530 για να γλιτώσει από τους Μεδίκους που τον καταδίωκαν επειδή υποστήριζε και ενθάρρυνε τη λαϊκή εξέγερση ενάντια στην κυριαρχία τους. Εκεί έμεινε για δύο ολόκληρους μήνες και επειδή η καλλιτεχνική του δράση δεν μπορούσε να αντέξει την αδράνεια, ξεκίνησε να ζωγραφίζει τους τοίχους που τον περιέβαλαν.

Τα σχέδια στους τοίχους δείχνουν να είναι παρόμοια με αρκετά από τα γνωστά έργα του Μιχαήλ Άγγελου, συμπεριλαμβανομένου και του αγάλματος του Δαυίδ.

Το δωμάτιο στο οποίο κρύφτηκε παρέμεινε ανεξερεύνητο μέχρι το 1975, όταν και βρέθηκε τυχαία, όταν οι θεματοφύλακες βρήκαν μια πόρτα παγιδευμένη κάτω από μια ντουλάπα.

«Εργαζόμαστε για να κάνουμε το μυστικό δωμάτιο του Μιχαήλ Άγγελου επισκέψιμο», δήλωσε ο Paola D'Agostino, διευθυντής του Μουσείου Bargello. «Υπάρχει ένα σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη για να καταστεί ο χώρος ασφαλής για τους επισκέπτες».πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |