3 Νοεμβρίου 2017


Η Honda παρουσίασε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 μια νέα μοτοσικλέτα που μπορεί να σταθεί χωρίς βοήθεια ή ακόμη και χωρίς οδηγό, χρησιμοποιώντας τεχνολογία από την ανάπτυξη ενός ανθρωποειδούς που περπατάει.

Το Riding Assist-e που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, είναι μια ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα που αξιολογεί συνεχώς τη θέση της και κινεί το τιμόνι για να διασφαλίσει ότι η βαριά μηχανή θα παραμείνει όρθια.

Η συσκευή της Honda, που έχει μόνο το μέγεθος μιας λάμπας και μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τον μπροστινό τροχό. Με το σύστημα απενεργοποιημένο, η μοτοσικλέτα ανατρέπεται όπως όλες οι υπόλοιπες.


Αλλά όταν τη σύστημα ενεργοποιηθεί, η μοτοσικλέτα παραμένει ακίνητη, με ένα «μαγικό» τρόπο, ακόμα και όταν ο αναβάτης απομακρυνθεί από αυτή. «Το όραμά μας είναι να εφαρμόσουμε την τεχνολογία σε μεγάλες μοτοσικλέτες αλλά και σε μικρά δίκυκλα που χρησιμοποιούνται για την καθημερινή μετακίνηση», δήλωσε ο Nakata, ο μηχανικός πίσω από την ιδέα.

Η εταιρία κυκλοφόρησε επίσης ένα βίντεο που δείχνει τη μοτοσικλέτα να ακολουθεί τον ιδιοκτήτη της που προπορεύεται πεζός.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |