13 Ιανουαρίου 2018


Παγκοσμίως κατά την τελευταία δεκαετία, οι αστικοί κατασκευαστές προσπαθούν να βρουν δημιουργικές λύσεις στις αυξανόμενες τιμές των ακινήτων παγκοσμίως. Έχει επικρατήσει η τάση να κατασκευάζονται μικρά σε μέγεθος σπίτια που όμως θα παρέχουν όλες τις ανέσεις. Η εταιρεία James Law Cybertecture έχει ενταχθεί στην τάση αυτή και με το παραπάνω αφού πρόσφατα κυκλοφόρησε το Opod Tube House, το οποίο κατασκευάζεται μέσα στους σωλήνες σκυροδέματος που χρησιμοποιούνται στα δίκτυα ύδρευσης.


Το Χονγκ Κονγκ, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον πλανήτη, έχει πληγεί ιδιαίτερα, καθώς οι τιμές κατοικιών είναι στα ύψη. Σύμφωνα με την Bangkok Post, ένα διαμέρισμα που πωλήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο για 6.915 δολάρια ΗΠΑ ανά τετραγωνικό, είναι το πιο ακριβό διαμέρισμα ανά τετραγωνικό σε όλη την Ασία. Αυτή η τάση έχει αναγκάσει πάνω από 200.000 ανθρώπους να ζουν σε μικροσκοπικά χωρισμένα διαμερίσματα, με μέσο όρο όχι μεγαλύτερο από 62 τετραγωνικά. Τα στοιχεία για την κυβέρνηση δείχνουν αύξηση κατά 9% του αριθμού των νοικοκυριών που ζουν σε «ανεπαρκή στέγαση».


Ο αρχιτέκτονας James Law ιδρυτής της James Law Cybertecture είδε αυτή την κρίση στέγασης ως δημιουργική ευκαιρία να σχεδιάσει ένα προσιτό σπίτι. Έτσι γεννήθηκε το Opod Tube House. Οι σωλήνες έχουν σχεδιαστεί για να φιλοξενήσουν ένα ή δύο άτομα. Οι εσωτερικοί χώροι είναι εξοπλισμένοι με όλες τις απαραίτητες ανέσεις οι οποίες προσφέρονται με έξυπνες λειτουργίες, όπως ένας πάγκος καθιστικού που μετατρέπεται σε ένα κρεβάτι. Υπάρχει επίσης ένα μίνι-ψυγείο, ένα μπάνιο με ντους και πολλά ντουλάπια για ρούχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Οι σωλήνες ζυγίζουν 22 τόνους ανά τεμάχιο, μπορούν να στοιβαχτούν με ασφάλεια περισσότεροι ώστε να δώσουν την δυνατότητα για περισσότερα τετραγωνικά σε όποιων το επιθυμεί, ενώ απαιτούν μικρή προσπάθεια για την εγκατάσταση ακόμα και σε πάρα πολύ μικρό οικόπεδο. Το συνολικό κόστος εγκατάστασης είναι πάρα πολύ μικρό.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |