15 Ιουλίου 2018


Η Miracle Milly, ένα εξάχρονο Chihuahua από το Πουέρτο Ρίκο, έλαβε τον τίτλο του πιο κλωνοποιημένου σκύλου στον κόσμο μπαίνοντας στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, αφού οι επιστήμονες στη Νότια Κορέα δημιούργησαν 49 γενετικά ταυτόσημα αντίγραφα της.

Το αμφισβητούμενο Ίδρυμα Ερευνών ‘Sooam Biotech Research’ στη Σεούλ της Νότιας Κορέας δημιουργεί κλώνους κατοικίδιων ζώων από το 2006. Πέρυσι προσέγγισαν την Vanesa Semler, ιδιοκτήτη της Milly, προσφέροντας της την δυνατότητα δημιουργίας κλώνων του αξιολάτρευτου τσιουάουα, αλλά και να προσπαθήσουν να λύσουν το γενετικό μυστήριο που κάνει την Milly ξεχωριστή. Βλέπετε, η Milly δεν είναι συνηθισμένη Chihuahua. Έχει το ρεκόρ Guinness για το μικρότερο σωματικά ζωντανό σκυλί του κόσμου από το 2012 και οι επιστήμονες ήθελαν να μάθουν τι ακριβώς την έκανε τόσο μικροσκοπική. Έτσι, τον Αύγουστο του 2017, οι ερευνητές του Sooam άρχισαν να δημιουργούν κλώνους της, των οποίων ο αριθμός έφτασε σήμερα τους 49.

Η Sooam χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία 50 ετών που χρησιμοποιήθηκε για την κλωνοποίηση της Dolly το 1996. Τα κύτταρα συλλέγονται από το ζώο που πρόκειται να κλωνοποιηθεί και ο πυρήνας, ο οποίος περιέχει τις γενετικές πληροφορίες, απομακρύνεται και συντηρείται. Στη συνέχεια, ένα κύτταρο λαμβάνεται από έναν δότη και ο πυρήνας του αντικαθίσταται με αυτόν του ζώου που πρόκειται να κλωνοποιηθεί. Το τροποποιημένο κύτταρο δέχεται ένα αδύναμο ηλεκτρικό σοκ για να τονώσει τη διαίρεση και λίγες μέρες αργότερα το έμβρυο τοποθετείται σε μια αναπληρωματική μητέρα, η οποία δεν χρειάζεται καν να είναι της ίδιας φυλής με το ζώο που πρόκειται να κλωνοποιηθεί.

Οι πρώτοι 12 κλώνοι γεννήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, και ζουν με την οικογένεια Semler στο Kissimmee της Φλόριντα. Η ιδιοκτήτρια λέει ότι η Milly και οι κλώνοι της έχουν ακριβώς την ίδια προσωπικότητα και εμφάνιση, όμως ορισμένοι από τους κλώνους είναι ελαφρώς σωματικά μεγαλύτεροι. Από τον Αύγουστο οι ερευνητές στο Sooam έχουν δημιουργήσει 37 άλλους κλώνους του μικρότερου σκύλου στον κόσμο.


Η αρχική ιδέα ήταν να φτιάξουν συνολικά δέκα κλώνους, εννέα για έρευνα και ένα για να δοθεί στην οικογένεια. Όπως φαίνεται όμως, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία ήταν να μην πάρει φόρα.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |