19 Ιουλίου 2018


«Ό,τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο, τα ακούς, έχεις συναίσθηση», περιγράφει η Κλαιρ Γουίνλαντ, μια Αμερικανίδα έφηβη ασθενής που έμεινε σε κώμα επί δύο εβδομάδες και τώρα μοιράζεται στο youtube τις ιστορίες που έζησε ως ασθενής. «Θυμάμαι να κάθομαι και να χαζεύω το πιο όμορφο τοπίο για ώρες και ώρες... Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά δε με ένοιαζε», περιγράφει η Κλαιρ μιλώντας για την Αλάσκα, ενώ στην πραγματικότητα βρισκόταν σε κώμα, σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια.

Μετά από μια επέμβαση ρουτίνας, η Γουίνλαντ, η οποία πάσχει από κυστική ίνωση, προσβλήθηκε από μια επικίνδυνη λοίμωξη- σήψη του αίματος. Στα χρόνια που ακολούθησαν αφότου συνήλθε από το κώμα, η Γουίνλαντ ξεκίνησε το κανάλι της στο youtube.

Ένα από αυτά τα βίντεο έχει τίτλο «Πώς είναι να είσαι σε κώμα». Όπως ανέφερε, αυτές τις δυο εβδομάδες που βρισκόταν σε κώμα, είχε πλήρη επίγνωση του τι συνέβαινε γύρω της, άκουγε τους ήχους και τους ανθρώπους γύρω της.

«Ό,τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο, τα ακούς, έχεις συναίσθηση», λέει η νεαρή που λίγο καιρό πριν αποφοίτησε από το Λύκειο. «Κατά κάποιο τρόπο, ξέρεις τι συμβαίνει. Αλλά είναι σαν να περνάνε όλα μέσα από ένα φίλτρο... τα μετατρέπει σε κάτι άλλο».

«Ο εγκέφαλός μου συνέθετε ιστορίες ενώ ήμουν σε αυτή τη κατάσταση», σημειώνει η νεαρή στο βίντεο της. «Ήμουν ανάποδα και άρχισα να πρήζομαι σαν μπαλόνι. Ήμουν σε μια αιώρα και τα πόδια μου είχαν κολλήσει», συμπληρώνει.

Όπως μάλιστα δήλωσε στο ABC News, όταν ξύπνησε από το κώμα, ήρθε αντιμέτωπη με μια σειρά προβλήματα. Όταν η επίδραση των φαρμάκων άρχισε να μειώνεται, ξεκίνησε να συνειδητοποιεί ότι όλα ήταν παραισθήσεις. «Δε μπορώ να θυμηθώ τι ήταν αληθινό και τι δεν ήταν. Όσο το συζητώ, τόσο θυμάμαι και άλλες ιστορίες».

Δείτε την Κλαιρ να εξηγεί πώς είναι να είσαι σε κώμα:πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |