1 Αυγούστου 2018


Με τον ερχομό του καλοκαιριού, τα τσιμπήματα εντόμων, με πρώτα τα κουνούπια και οι ερεθισμοί στο σώμα μπορεί να είναι...μαρτύριο για έναν μεγάλο πληθυσμό ανθρώπων.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που ταλαιπωρούνται περισσότερο από άλλους από το τσίμπημα των κουνουπιών. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως αποδεικνύεται, το σώμα σας μπορεί να εκπέμπει σήματα, χωρίς να το γνωρίζετε, που προδίδουν ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα «ελκυστικό γεύμα αίματος», σύμφωνα με έρευνα της καθηγήτριας Leslie Vosshall και των συναδέλφων της στο Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει η Technology Networks.

«Προσελκύουμε τα κουνούπια μέσω πολλαπλών αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένης της μυρωδιάς του σώματος από το γαλακτικό οξύ, τη θερμότητα και το διοξείδιο του άνθρακα στην αναπνοή μας, και τα κουνούπια μπορούν να αντιληφθούν τις διαφορές μεταξύ αυτών των σημάτων για να καθορίσουν ποιο ζώο ή άνθρωπο πρέπει να στοχεύσουν για να πιούν το αίμα του», εξήγησε. Με λίγα λόγια, τα κουνούπια προσελκύονται από την οσμή του σώματος σας.

Το NBC News ανέφερε ότι ο Jonathan Day, καθηγητής ιατρικής εντομολογίας στο University of Florida στο Vero Beach, δήλωσε ότι ένα 20% των ανθρώπων δέχεται περισσότερα τσιμπήματα κουνουπιών από το γενικό πληθυσμό και οι άνθρωποι που παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, όπως οι έγκυες γυναίκες, είναι πιθανότερο να προσελκύουν τα κουνούπια.

«Το γαλακτικό οξύ (που παράγεται όταν αθλείστε), η ακετόνη (μια χημική ουσία που ελευθερώνεται στην αναπνοή σας) και η οιστραδιόλη (ένα προϊόν διάσπασης οιστρογόνων) μπορούν να εκλυθούν σε διαφορετικές συγκεντρώσεις και να προσελκύσουν τα κουνούπια. Η θερμοκρασία του σώματός ή η θερμότητα κάνουν επίσης την διαφορά. Τα κουνούπια μπορεί να μαζεύονται στις έγκυες γυναίκες λόγω της αυξημένης θερμότητας του σώματος», ανέφερε η Cari Neirenberg στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Επιπλέον, η κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό σας ρυθμό, ο οποίος με τη σειρά του αυξάνει την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπετε. Αυτός ο συνδυασμός σας κάνει ένα ιδανικό «γεύμα» αίματος για τα κουνούπια. Εκτός από τη μυρωδιά, το χρώμα των ρούχων σας παίζει επίσης ρόλο στο αν τα κουνούπια θα σας αναζητήσουν. Εάν φοράτε τακτικά μαύρα, κόκκινα ή μπλε χρώματα, είστε πιο ελκυστικοί στα κουνούπια επειδή τα έντομα μπορούν να διακρίνουν καλύτερα τη σιλουέτα σας και να εστιάσουν σε σας.

Επιπλέον, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Medical Entomology, έδειξε ότι τα άτομα με αίμα τύπου Ο είναι πιο πιθανό να τσιμπηθούν από τα κουνούπια από αυτά με αίμα τύπου Α ή Β.

Και αν όλα αυτά δεν ήταν αρκετά δυσάρεστα, η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports σημείωσε ότι τα κουνούπια είναι πιο πιθανό να σας τσιμπήσουν όταν είναι αφυδατωμένα. Έτσι, εάν πάτε για πεζοπορία σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπου τα κουνούπια δεν κατάφεραν να βρουν αρκετό νερό για να ξεδιψάσουν, είναι πιο πιθανό να σας τσιμπήσουν, ανεξάρτητα από το τι φοράτε ή πώς μυρίζετε.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |