18 Αυγούστου 2018


Οπαδοί του Σατανά γιόρτασαν τα αποκαλυπτήρια ενός χάλκινου αγάλματος που απεικονίζει ένα φτερωτό πλάσμα με κεφάλι τράγου και φτερά και που ονομάζεται Baphomet σε διαδήλωση, στο Little Rock του Άρκανσας.

Η οργάνωση του Ναού λατρείας του Σατανά διοργάνωσε τη γιορτή των αποκαλυπτηρίων έξω από το κυβερνητικό κτίριο του Άρκανσας ως «απάντηση - διαμαρτυρίας» για ένα μνημείο των Δέκα Εντολών που βρίσκονταν ήδη εκεί.

Αν και το εντυπωσιακό, 2,5 μέτρα ψηλό άγαλμα, θα εκτεθεί μόνο προσωρινά, οι Σατανιστές ισχυρίστηκαν ότι θα έπρεπε να τους επιτραπεί να αφήσουν μόνιμα την εικόνα της φτερωτής κατσίκας εκεί, σύμφωνα με τα δικαιώματα της ελευθερίας της θρησκείας που περιγράφονται στο αμερικανικό σύνταγμα.


Ο συνιδρυτής του ναού του Σατανά, Ίβι Φόρεστερ, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, δήλωσε: «Εάν πρόκειται να έχετε ένα θρησκευτικό μνημείο τότε θα πρέπει να μπορούν να κάνουν το ίδιο κι άλλοι κι αν δεν συμφωνείτε με αυτό τότε ας μην έχουμε καθόλου».

Η επίδειξη του αγάλματος έφερε μια αντίθετη διαμαρτυρία από χριστιανούς ακτιβιστές, ενώ ένας κορυφαίος Ρεπουμπλικανός πολιτικός της πολιτείας χαρακτήρισε την σατανική εικόνα ως «προσβλητική».

Κανείς από τους γερουσιαστές του Αρκάνσας δεν απάντησε σε μια επιστολή που έστειλε ο Ναός του Σατανά, ζητώντας μια μόνιμη θέση για το Baphomet στο Little Rock, σύμφωνα με την News KATV.

Το μνημείο των Δέκα Εντολών τοποθετήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι μετά την έγκριση ενός νομοσχεδίου του Ρεπουμπλικανικού γερουσιαστή Τζέισον Ράπερτ.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |