28 Σεπτεμβρίου 2018


Στο παλιό εγκαταλειμμένο γκαράζ της Susan Wojcicki, στην Καλιφόρνια, όπου δύο φοιτητές, ο Larry και ο Sergey, αποφάσιζαν να οργανώσουν τις πληροφορίες του κόσμου έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους

Εκεί που πριν 20 χρόνια γεννήθηκαν όλα μας μεταφέρει για πρώτη φορά η Google.

Στο παλιό εγκαταλειμμένο γκαράζ της Susan Wojcicki, στην Καλιφόρνια, όπου δύο φοιτητές, ο Larry και ο Sergey, αποφάσιζαν να οργανώσουν τις πληροφορίες του κόσμου έτσι ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους.

Η διασημότερη μηχανή αναζήτησης γιορτάζει τα 20α της γενέθλια και μας καλεί να ταξιδέψουμε στο παρελθόν και να κάνουμε μια εικονική βόλτα μέσα στο πρώτο «γκαράζ» της Google, στο Street View- που διατηρείται -σχεδόν- όπως ήταν πριν από 20 χρόνια.

Μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα του γκαράζ, θα θα δείτε ένα γνώριμο Search box σε μια παλιά οθόνη υπολογιστή «CRT».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Larry και ο Sergey ήταν ενθουσιασμένοι όταν έμαθαν ότι στην τιμή του ενοικίου του χώρου περιλαμβανόταν η χρήση του πλυντηρίου και του στεγνωτηρίου.

Στη συνέχεια ακολουθείστε τα καλώδια. Θα σας οδηγήσουν στο λεγόμενο «κεντρικό γραφείο», με έναν λευκό πίνακα στον οποίο γράφει, με μαύρα γράμματα, «παγκόσμιο αρχηγείο της Google».

Σε έναν άλλο πίνακα μπορείτε να δείτε το -τότε- στο λογότυπο της Google.

Στη συνέχεια άμα ψάξετε μέσα στο σπίτι θα βρείτε μια πτυσσόμενη μικρή σφαίρα με το ουράνιο τόξο, μία πίστα surf για βατράχια ένα δεινόσαυρο, ένα τραπέζι πινγκ-πονγκ και το keyboard για τα μουσικά διαλείμματα.

Τέλος, εάν θέλετε να ρίξετε μια ματιά στην ιστορία της Google, ανακαλύψτε την κρυφή πόρτα και ανάψτε τα φώτα neon για να βρεθείτε… στη χώρα των θαυμάτων!πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |