7 Οκτωβρίου 2018


Παραμένοντας αναλλοίωτο από το 1800 και με τον κίνδυνο να μεταβληθεί σε χωριό-φάντασμα, ετοιμάζεται να μεταμορφωθεί σε ονειρεμένο προορισμό.

Ένα παραμυθένιο χωριό που είναι «φωλιασμένο» σε μία καταπράσινη πλαγιά στην κοιλάδα Verzasca της Ελβετίας πρόκειται να μετατραπεί ολόκληρο σε ξενοδοχείο ενώ ένα τμήμα του ήδη έχει αρχίσει να φιλοξενεί κόσμο.

Είναι το χωριό Corippo που κάποτε ζούσε εκεί μία κοινότητα άνω των 300 ανθρώπων. Σήμερα, εκεί ζουν 12 ανθρωποι εκ των οποίων οι 11 είναι άνω των 65 χρόνων.

Η μοναδική «έξοδος» του ιταλόγλωσσου χωριού είναι μια μικρή ταβέρνα, ενώ είναι κατασκευασμένο με σπίτια από ντόπιο γρανίτη και πέτρινες οροφές, ανέγγιχτα από το χρόνο και κινδυνεύει να γίνει το χωριό «φάντασμα».

Οι υπεύθυνοι του τοπικού ιδρύματος Fondazione Corippo 1975, υιοθέτησαν ένα επιχειρηματικό μοντέλο που είναι ήδη επιτυχημένο στην Ιταλία και σχεδιάζουν να μετατρέψουν τα 30 από τα 70 κτίσματα του οικισμού σε αγροκατοικίες.

ο Φάμπιο Τζιακομάτσι, αρχιτέκτων και πρόεδρος του ιδρύματος, δήλωσε ότι «θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία μίας ιδιαίτερης διαμονής σε ένα γνήσιο αγροτικό χωριό που πρακτικά παραμένει το ίδιο από το 1800».


Ο ίδιος εξηγεί πως «η ιδέα προέκυψε από τη δεκαετία του ’90. Η επιστροφή των μόνιμων κατοίκων δεν ήταν πλέον εφικτή διότι τα κτήρια ήταν υπερβολικά μικρά και μη προσβάσιμα οδικώς».

Εκτός από την εμπειρία της αγροτικής ζωής στην ελβετική επαρχία, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη γύρω περιοχή, να επισκεφτούν πολιτιστικά μνημεία και να γευθούν την τοπική κουζίνα.


Ήδη, η πρωτοβουλία έχει δρομολογηθεί ενώ η πρώτη αγροτοκατοικία άνοιξε, δύο υπνοδωμάτιά της στα τέλη του Ιουλίου και υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες της.

Το χωριό – ξενοδοχείο είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το Πάσχα 2020 ενώ η πλήρης ανακαίνιση και αποκατάσταση των κτηρίων εκτιμάται πως θα στοιχίσει περίπου τα 6,5 εκατομμύρια δολάρια.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |