1 Οκτωβρίου 2018


«Χρησιμοποιήστε… πυραύλους»

Κατά του εθίμου που επικρατεί στην επαρχία των Αδάνων, στη νότια Τουρκία, να… πυροβολείται ο ήλιος στις ημέρες της ξηρασίας για να πέσει η θερμοκρασία, έβαλλε τουρκικής καταγωγής επιστήμονας της NASA κάνοντας μάλιστα σκωπτικό σχόλιο περί… πυραύλων.

«Οι πυροβολισμοί προς τον ήλιο δεν θα δροσίσουν τη Γη» δήλωσε κατηγορηματικά επιστήμονας της NASA σε μια μικρή Τουρκάλα μαθήτρια που τον ρώτησε σχετικά.

Ο Ουμούτ Γιλντίζ έκανε τη δήλωση στο Φεστιβάλ Επιστήμης της Αδάνα τη Δευτέρα. Απαντώντας σε ερωτήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Γιλντίζ ρωτήθηκε από τη μαθήτρια εάν οι πυροβολισμοί στον ήλιο είναι μια καλή ιδέα για λίγη δροσιά στην πόλη της, γνωστή για τις υψηλές της θερμοκρασίες το καλοκαίρι.


«Όχι, τα όπλα δεν θα λειτουργήσουν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πυραύλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος επιστήμονας, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. «Ζω στην Καλιφόρνια, και είναι επίσης πολύ ζεστά εδώ, αλλά δεν πυροβολούμε στον ήλιο» πρόσθεσε χαριτολογώντας.

Σημειώνεται ότι το 2016 διαδόθηκαν ιδιαίτερα στα social media πλάνα που εμφανίζουν τους τούρκους των Αδάνων να πυροβολούν τον ήλιο, ακόμα και με... αυτόματα όπλα, εξαγριωμένοι για τον καύσωνα.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, η τουρκική αστυνομία είχε προχωρήσει τότε στην κράτηση δύο ανδρών γιατί διακινδύνευαν τη ζωή συμπολιτών τους, ενώ ο Δήμος των Αδάνων εξέδωσε προειδοποίηση για κυρώσεις σε όλους όσοι… πυροβολούν στον ήλιο.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |