18 Δεκεμβρίου 2018


Δεν ξέρω αν ο δικαστής στο Μιζούρι, γνωρίζει τα αποτελέσματα της πλύσης εγκεφάλου μέσω μιας ταινίας, αλλά σίγουρα είναι σινεφίλ.

Όχι μόνο καταδίκασε σε φυλάκιση ένος έτους έναν παραβάτη του νόμου, αλλά, στην απόφαση που εξέδωσε έκρινε ότι πρέπει να δοκιμάσει και μια ανατρεπτική μέθοδο τιμωρίας. Να ακολουθήσει το πείραμα σωφρονισμού της ταινίας «Κουρδιστό Πορτοκάλι».

Στην ταινία, ο πρωταγωνιστής για να αλλάξει πεποιθήσεις, ήταν υποχρεωμένος να βλέπει δεμένος και καλωδιωμένος συγκεκριμένες εικόνες «ντυμένες» Μπετόβεν για να μην επαναλάβει την πράξη του.

Τώρα ο δικαστής, επαναφέρει αυτή την τιμωρία! Επιβάλει σε έναν λαθροκυνηγό που έχει κατ’ επανάληψη παραβιάσει τον νόμο, να παρακολουθεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα την ταινία κινουμένων σχεδίων «Μπάμπι»!

Κι αυτό γιατί το κλασικό αριστούργημα του Γουόλτ Ντίσνεϊ αφηγείται τη ζωή ενός ελαφιού, η μητέρα του οποίου σκοτώνεται από έναν κυνηγό.

Όπως αποφάσισε ο δικαστής του Μισούρι, ο Ντέιβιντ Μπέρι θα πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθεί την ταινία τουλάχιστον μία φορά τον μήνα ενώ θα εκτίει την ποινή φυλάκισης ενός έτους που του επιβλήθηκε. Η έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη και την καταδίκη του έχει χαρακτηριστεί «μια από τις σημαντικότερες που έχουν γίνει στην Πολιτεία για το ζήτημα της λαθροθηρίας».

Ο Μπέρι και άλλα μέλη της οικογένειάς του πιστεύεται ότι σκότωσαν εκατοντάδες ελάφια τα τελευταία τρία χρόνια, όπως ανέφερε η υπηρεσία προστασίας της φύσης του Μισούρι. Έβαζαν στο στόχαστρο μεγάλα αρσενικά, τα σκότωναν παράνομα, ιδίως τη νύχτα, τους έκοβαν το κεφάλι για να το χρησιμοποιήσουν ως «τρόπαιο» και άφηναν το υπόλοιπο σώμα, όπως εξήγησε ο εισαγγελέας της κομητείας Λόρενς, Ντον Τρότερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Springfield News-Leader ο δικαστής Ρόμπερτ Τζορτζ διέταξε η πρώτη προβολή του «Μπάμπι» να γίνει πριν από τις 23 Δεκεμβρίου.


πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |