3 Ιανουαρίου 2019


To Wild Eyes εντοπίστηκε την πρωτοχρονιά κοντά στη Νήσο Καγκουρό μετά την εγκατάλειψή του από μία 16χρονη τον Ιούνιο του 2010.

Η ιστορία της Άμπι Σάντερλαντ που ήθελε να γίνει ο νεαρότερος άνθρωπος στον κόσμο που θα έκανε τον γύρο του κόσμου με ένα σκάφος, φαίνεται πως... ζει ακόμα, μέσω του Wild Eyes.

Του σκάφους δηλαδή με το οποίο η 16χρονη κοπέλα, επιχείρησε να φέρει εις πέρας την ριψοκίνδυνη αποστολή της.


Περίπου 8,5 χρόνια μετά την εγκατάλειψή του, το σκάφος εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο κοντά στη Νήσο Καγκουρό, προκαλώντας εντύπωση που μετά από τόσο μεγάλο διάστημα που είναι ακυβέρνητο δεν έχει βυθιστεί ακόμα.

Η νεαρή κοπέλα ξεκίνησε το ταξίδι της, στις 23 Ιανουαρίου του 2010 από την Καλιφόρνια, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει στο Μεξικό λόγω προβλημάτων στην μηχανή.


Τον Φεβρουάριο σάλπαρε ξανά και τρεις μήνες μετά έφτασε στο Ακρωτήρι Χορν, όπου αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει νέες επισκευές πριν αναχωρήσει εκ νέου.

Στις 10 Ιουνίου, την ώρα που βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό και συγκεκριμένα στο Αρχιπέλαγος Κεργκελέν, χτυπήθηκε από τους δυνατούς ανέμους και με το δορυφορικό της τηλέφωνο εκτός λειτουργίας, αναγκάστηκε να ρίξει φάρους εκτάκτου ανάγκης.

Τη νύχτα που ακολούθησε την πέρασε μόνη της σε ένα ακυβέρνητο σκάφος , μέχρι να την σώσει οι αρχές της Αυστραλίας και να την μεταφέρουν στο γαλλικό νησί Ρεϋνιόν από όπου και επέστρεψε σπίτι της.

H περιπέτειά της αυτή έγινε ταινία, ενώ η ίδια έγραψε και βιβλίο.πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |