28 Αυγούστου 2019

Αυτές είναι εκστρατείες...
Το δικό της κοινωνικό μήνυμα θέλει να στείλει η δημοφιλής ιστοσελίδα πορνό, Pornhub, με αφορμή το πολύπαθο θέμα της περιβαλλοντικής ρύπανσης και ιδιαίτερα των πλαστικών σκουπιδιών στους ωκεανούς. Σύνθημα της πρωτότυπης εκστρατείας είναι το «μπορεί στο Pornhub να είμαστε βρώμικοι, οι παραλίες μας, όμως, δεν πρέπει να είναι».

Ένα ζευγάρι – διάσημο στον χώρο των ερωτικών ταινιών – ερωτοτροπεί σε μια γεμάτο από σκουπίδια παραλία. Για κάθε προβολή του βίντεο, θα δοθούν τα ανάλογα χρήματα στη ΜΚΟ, Ocean Polymers, που επιδιώκει να καθαρίσει τις παραλίες από τα πλαστικά σκουπίδια. Η εικόνα της παραλίας είναι αντιαισθητική, περνώντας στο υποσυνείδητο του θεατή το μήνυμα ότι η παραλία πρέπει να καθαρίσει για να «απολαύσουν το θέαμα». Το επόμενο βήμα θα είναι η ανάγκη λήψης αποφάσεων για καθαρότερες παραλίες, για έναν καθαρότερο πλανήτη.


Ο Κόρει Πράις, αντιπρόεδρος του Pornhub, δήλωσε ότι «μπορεί στο Pornhub να είμαστε βρώμικοι, οι παραλίες μας, όμως, δεν πρέπει να είναι» και πρόσθεσε: «Σήμερα, 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού μπορούν να βρεθούν στα βάθη των ωκεανών μας. Αυτό που ίσως είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι ότι οι επιστήμονες προβλέπουν ότι σε 30 χρόνια θα υπάρχουν περισσότερα πλαστικά από ό,τι ψάρια στους ωκεανούς μας.

Η Χέδερ Γουίγκσγουουρθ, εκτελεστική διευθύντριας της Ocean Polymer, χαιρέτισε την κίνηση αναφέροντας ότι αποτελεί «πρωτότυπη εκστρατεία ευαισθητοποίησης των ανθρώπωων για τη μεγαλύτερη κρίση που βιώνουν οι ωκεανοί μας σήμερα».

Η ρύπανση από τα πλαστικά αποτελεί παγκόσμιο θέμα συζήτησης και όλο και περισσότεροι φορείς και οργανισμοί αναλαμβάνουν δράση για την εξάλειψη του φαινομένου.

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |