26 Σεπτεμβρίου 2019


Ο Φρέντι Μακόνελ είναι διεμφυλικός. Γεννήθηκε γυναίκα, προχώρησε σε επέμβαση αλλαγής φύλου και έγινε άντρας, ωστόσο, κατά την εγχείριση κράτησε τα εσωτερικά γυναικεία του όργανα και, συγκεκριμένα, τη μήτρα του.

Ο 32χρονος Φρέντι, αργότερα, κατάφερε να μείνει έγκυος με εξωσωματική γονιμοποίηση και να φέρει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, ενώ μετά τη γέννηση του παιδιού αφαίρεσε ολοκληρωτικά και τη μήτρα του.

Ωστόσο, υπήρξε ένα πρόβλημα, καθώς ο Φρέντι καταχωρήθηκε στα επίσημα έγγραφα με την ιδιότητα της «μητέρας» του παιδιού του, ενώ ο ίδιος θεωρεί πως είναι πατέρας και επιθυμεί να έχει αυτόν τον τίτλο και την ιδιότητα.

Όταν καταχώρησε τη γέννηση του παιδιού του, πληροφορήθηκε από την γραμματέα ότι ο νόμος όριζε ότι τα άτομα που γεννούν και φέρνουν στον κόσμο ένα παιδί πρέπει να είναι εγγεγραμμένα ως μητέρες.

Ο Φρέντι άσκησε νομική αγωγή κατά του Γραφείου Γενικού Μητρώου, το οποίο είναι αρμόδιο για την καταγραφή των γεννήσεων και των θανάτων στην Αγγλία και την Ουαλία, κατηγορώντας το για διακρίσεις.

Ο 32χρονος αποφάσισε να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου με το αίτημα να ονομαστεί «πατέρας» ή έστω «γονέας», αντί για «μητέρα», αλλά το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του.

Το Δικαστήριο δήλωσε πως, ναι μεν το φύλο του Φρέντι αναγνωρίστηκε από τον νόμο ως αρσενικό, το γονικό του καθεστώς, όμως, ως «μητέρα», απορρέει από τον βιολογικό ρόλο της γέννησης.

Το «ταξίδι» της εγκυμοσύνης του Φρέντι μέχρι και τη γέννηση του παιδιού του έγινε ντοκιμαντέρ «Seahorse» και περιλαμβάνει τις σκέψεις του και τις ανησυχίες του εκείνο το διάστημα.

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |