24 Οκτωβρίου 2019


Η αστυνομία της Ινδίας συνέλαβε ένα άνδρα ο οποίος φέρεται ότι σκότωνε αρκούδες και έτρωγε τα πέη τους.

Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας, γνωστός ως Yarlen, αναζητούνταν για χρόνια.

Οι αρχές βρήκαν τα πτώματα αρκούδων χωρίς γεννητικά όργανα σε ένα εθνικό πάρκο. Οι συγκεκριμένες αρκούδες ανήκουν στο είδος των βραδύποδων, που είναι νυκτόβια εντομοφάγα και ζουν στην Ινδία.

Ο Ritesh Sirothia, εκπρόσωπος περιβαλλοντικής υπηρεσίας της Ινδίας εξήγησε πως η νομαδική φυλή Pardhi-Behelia, στην οποία φέρεται να ανήκει ο ύποπτος, πιστεύει ότι το πέος του συγκεκριμένου ζώου είναι αφροδισιακό.

Πληρωμένοι δολοφόνοι καταδικάστηκαν για φόνο που δεν έγινε ποτέ!

Ο Yarlen, ήταν επίσης κεντρική φιγούρα σε υπόθεση λαθρεμπορίου τίγρης και άλλων ειδών υπό εξαφάνιση στην κεντρική Ινδία.

Μάλιστα εικάζεται πως χρησιμοποιούσε διαφορετικές ταυτότητες για να διαφεύγει τη σύλληψη.

Ο Sirothia είπε: «Δημιουργήσαμε ένα ειδικό δίκτυο για να τον εντοπίσουμε και να τον συλλάβουμε. Ήταν το πιο μακροχρόνιο κυνήγι μας, μας πήρε 6 χρόνια».

Ο Yarlen συνελήφθη για πρώτη φορά το 2013 όταν η αστυνομία εντόπισε δύο πτώματα αρκούδων βραδύποδων χωρίς γεννητικά όργανα και χοληδόχο κύστη. Πέρασε 1 χρόνο στη φυλακή μέχρι να απελευθερωθεί με εγγύηση.

Η φυλή Pardhi-Behelia παραδοσιακά ζει στα δάση του νότιου κομματιού της επαρχίας Madhya Pradesh και η επιβίωσή της εξαρτάται από το κυνήγι.

Στην Ινδία το κυνήγι άγριων ζώων είναι παράνομο, ακόμη και για τα μέλη των φυλών. Η κυβέρνηση της χώρας ισχυρίζεται ότι εργάζεται για να βρει εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης για τις φυλές, αλλά πολλά μέλη τους ακόμη εξακολουθούν να ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας.

Η χολή της αρκούδας, που παράγεται στο συκώτι και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη, χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για εκατοντάδες χρόνια και πετυχαίνει υψηλές τιμές στην παγκόσμια μαύρη αγορά.

πηγή

© all weird stories | Powered by: Blogger |